Energy from WasteZeichen setzen.
EEW_News_01.jpg

EEW Energy from Waste en AkzoNobel verlengen hun samenwerking op het gebied van duurzame energie

EEW Energy from Waste (EEW) en Specialty Chemicals tak van AkzoNobel hebben afgesproken dat EEW tot 2033 duurzame stoom zal blijven leveren aan het Chemie Park Delfzijl. De nieuwe overeenkomst werd vandaag door beide bedrijven ondertekend in Berlijn.

“EEW Energy from Waste en AkzoNobel werken reeds lang succesvol samen“, zegt Rolf Kaufmann, Commercieel Directeur bij EEW Delfzijl. „Ik ben dan ook erg tevreden dat we ervoor gekozen hebben onze uitstekende en loyale samenwerking verder te zetten zodat we tot 2033 duurzame energie uit afval kunnen blijven leveren.“

“Chemie Park Delfzijl produceert ingrediënten voor verschillende producten die essentieel zijn in ons dagelijks leven”, zegt Knut Schwalenberg, Algemeen Directeur van AkzoNobel Industrial Chemicals. “Dankzij de samenwerking met EEW zijn we verzekerd van een betrouwbare levering van duurzame stoom, zodat we de uitstoot van koolstof voor de productie kunnen beperken, in overeenstemming met onze visie voor meer duurzame chemie.”

Horst Bieber, Technisch Directeur bij EEW Delfzijl voegt daar aan toe: “Met de voltooiing van onze derde verbrandingslijn in 2018 zal EEW Delfzijl jaarlijks 576.000 ton afval verwerken en zal het meer dan 1 miljoen megawatt uur aan processtoom kunnen leveren aan AkzoNobel. Daardoor kunnen we nog meer duurzame stoom leveren aan AkzoNobel en het Chemie Park Delfzijl voor een meer duurzame chemische productie.”

“Een deel van de brandstof uit afval die we in Delfzijl gebruiken, komt uit het Verenigd Koninkrijk en is gemaakt van vast gemeentelijk afval dat anders op een vuilnisbelt zou zijn gestort. Nu kan de stoom die wordt gegenereerd door natuurlijk gas worden vervangen door stoom geleverd door EEW, waardoor de uitstoot van koolstof wordt gereduceerd”, aldus Directeur Kaufmann.

EEW Energy from Waste (EEW) is Duitslands toonaangevende onderneming in de productie van schone energie uit de thermische recycling van afval. EEW heeft 18 fabrieken voor de productie van milieuvriendelijke energie uit afvalverbranding in Duitsland, Nederland en Luxemburg. Elk jaar kan EEW bijna 4,5 miljoen ton afval verbranden en produceert in haar fabrieken met circa 1.050 medewerkers processtoom voor industriële installaties, stadsverwarming en elektriciteit voor ongeveer 700.000 huishoudens. Hiermee levert EEW een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en het behoud van onze leefomgeving in Duitsland en Europa

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het leven aangenamer maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleur voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Flexa, Sikkens en Jozo. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.